Brasserie de Cleenne Mossel: de culinaire parel van Bruinisse

Datum: 20-08-2020

Aan de naam is het al te herleiden: bij Brasserie de Cleenne Mossel eet je de lekkerste mosselen. En dat niet alleen. Dagverse streek- en seizoenproducten vormen de basis voor alle gerechten op de wisselende seizoenkaart. Brasserie De Cleenne Mossel is de culinaire parel van Bruinisse waar je verrassende smaken kunt verwachten. Wij gingen in gesprek met vader en zoon van As.

Hoe het allemaal begon
Na jarenlange waardevolle kijkjes in keukens van de besten, besloot chef-kok Nando samen met zijn vader Sylvio begin zomer 2019 de uitdaging aan te gaan en Brasserie De Cleenne Mossel te openen. Een restaurant wat net even iets anders is dan dat je in Bruinisse gewend bent. Je begint je avond hier gezellig aan de bar met een lekkere wijn, gin-tonic of bubbels en wat bites, waarna je later aanschuift voor een smakelijk diner. En met bediening op niveau, enorme passie voor het vak, (h)eerlijke gerechten en mooie producten, weet je zeker dat je hier een geweldige avond tegemoet gaat.

Het nieuwste Mosselgilde-lid
Met het doel om Bruinisse, de mossel, de mosselsector en natuurlijk de eigen brasserie te promoten, heeft het nieuwste Mosselgilde-lid verschillende mosselgerechten op de menukaart staan. ‘’Wij vinden het belangrijk mosselen te serveren, omdat Bruinisse al eeuwenlang met de mosselkweek verbonden is. Daarbij komt dat onze Brasserie vernoemd is naar de naam van het pand – De Cleenne Mossel. ‘Mossel’ in je naam hebben en geen mosselen op de kaart hebben? Nee, dat kan niet.’’, vertelt Nando.

Mosselen zus, mosselen zo
Je kunt bij Brasserie de Cleenne Mossel altijd de gekookte mosselen bestellen, maar zo af en toe wordt er ook leuk gevarieerd met speciale bereidingen. Denk bijvoorbeeld aan mosselen met fregula (pastasoort uit sardinië), chorizo en escabeche. Geloof ons, mocht die buiten de kaart geserveerd worden, neem ‘m dan, want bij elke hap die je neemt, lijkt het alsof er een engeltje over je tong piest.

Het viergangen menu
Naast de reguliere menukaart is het bij Brasserie De Cleenne Mossel ook mogelijk te kiezen voor een viergangenmenu met een bijpassend wijnarrangement. ‘’Het menu is er voor fijn- en wijnproevers die gaan voor wereldsmaken met een Zeeuwse Twist. Elke maand maken we een nieuwe samenstelling van gerechten die passen bij het seizoen. We maken het menu compleet door wijnen te selecteren die perfect afgestemd zijn op de verschillende gerechten.’’, sluit Sylvio af.

Enthousiast geworden?
Je kunt je tafel voor vanavond nog reserveren via 0111 – 40 77 88. Geniet ervan! 

Naar het nieuwsoverzicht