BRUZZZ – Zilte, Zeeuwse, zaligheden festival in Bruinisse

Datum: 30-08-2019

Het Mosselgilde in Bruinisse presenteert op 14 september 2019 voor het eerste het evenement: Bruzzz. Een event dat draait om Zeeuwse schaal- en schelpdieren met de Zeeuwse mosselen in het bijzonder.

EET. DRINK.
Het feest is niet compleet zonder de Zeeuwse schaal- en schelpdieren. Daarom kun je van 16:00 uur tot 20:30 uur genieten van Zeeuwse mosselen van Aqua Mossel, oesters uit het Grevelingenmeer, krabbenpoten, Zeeuwse scheermessen van De Zeeuwse Mossel BV, gerookte paling van de Schouwse palingroker én is er voor de niet-visliefhebbers kip van Boer de Ronde en friet uit de Bruse frietkar. Dit alles natuurlijk onder het genot van een heerlijk drankje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de heerlijke wijnen van De Coninck Wines.

DANS.
Naast food & drinks wordt er ook voor muziek gezorgd, want tot 20:00 uur geniet je van de muziek van AAD, Annette Jumelet en Bruijnes & Brondgeest,. Een duo dat bekend staat om zijn mooie ballads, swing en Bossa’s en andere (Nederlandstalige) pareltjes. Hierna bars om 20:00 uur het feest los met Kaal Kabaal. Een oergezellige liveband van drie topmuzikanten die muziek regelrecht uit hun smartelijke hart spelen. Gezelligheid gegarandeerd.

EN DOE MEE.
Ook is er deze dag tijd voor een primeur, want er wordt voor het eerst een mosselopensteek wedstrijd in Bruinisse georganiseerd: Bruzzz Open.

Wedstrijden oesters opensteken zijn in het binnen- en buitenland een bekend fenomeen. Het mosselen opensteken daarentegen is veel kleiner. Tijd om daar verandering in te brengen! Daarom presenteert het Mosselgilde op 14 september Bruzzz Open, een mosselopensteek wedstrijd waarbij deelnemers zo snel en mooi mogelijk een aantal mosselen opensteken die vervolgens worden beoordeeld door een professionele jury. De winnaar gaat er vandoor met 4 tickets voor de wedstrijd Sparta – Vitesse. Deze woon je bij in de skybox van AB InBev.

Meedoen? Stuur dan een mailtje met je naam naar info@bruzzz.nl.

WAAR.
Havenplateau, Bruinisse

Tot dan! 

Naar het nieuwsoverzicht