Het favoriete mosselgerecht van Henny van Restaurant De Meeuw

Datum: 28-07-2020

Mosselen: voor velen een favoriet. Zo ook voor Henny Meeuwisse, eigenaresse van Restaurant De Meeuw. Henny komt uit een typische mosselvissersfamilie waarbij mosselen eten er met de paplepel zijn ingegoten. Dat maakte het dan ook extra lastig om een favoriet mosselgerecht uit te kiezen, want ja, eigenlijk is alles met mosselen lekker. Enfin, ze is eruit. De Portugese mosselen staan op nummer 1!

Wat heb je nodig (2 personen)?
2 kg mosselen
2 el olijfolie
1 knoflook
50 g chorizo (worst)
125 g tomaten
1/2 ui
30 g piri-piri
125 ml witte wijn
Koriander, zout en peper naar wens

‘’De combinatie van mosselen met chorizo zorgt voor een verrassende smaak. En dat vinden onze gasten ook. Wekelijks krijgen we de vraag of we het recept willen delen, zodat ze de mosselen zelf thuis ook eens op deze manier kunnen bereiden. Mooi compliment, toch?’’

Aan de slag
1. Verhit de olijfolie in de mosselpan en voeg de knoflook, tomaat, ui, chorizo en piri-piri toe.
2. Zet de pan op hoog vuur en blus het na enkele minuten af met witte wijn.
3. Haal de pan van het vuur en doe de mosselen erbij. Zet vervolgens het deksel op de pan en zet het terug op het vuur.
4. Wanneer het deksel wat wordt opgelicht door het vocht schud je de mosselen om, zodat de mosselen die onderop liggen naar boven komen en andersom.
5. Herhaal dit tot het vocht 3x ‘omhoog’ komt.
6. De mosselen zijn nu bijna klaar om op te eten. Je hoeft alleen nog wat koriander, zout en peper toe te voegen.
7. Bom apetite! Zoals de Portugezen zouden zeggen.

Lekker én snel
Dit gerecht heb je binnen 20 minuten gemaakt. Ideaal!

Deel het gerecht met ons
Vergeet je ons niet te taggen op Instagram en Facebook (@mosseldorp)? We vinden het superleuk om daar al je mosselcreaties te zien.

Naar het nieuwsoverzicht