Het favoriete mosselgerecht van Marco van Brasserie Sailor’s Inn

Datum: 25-08-2020

Niet alleen fan van mosselen, maar ook van al het andere lekkers uit de zee? Dan is het favoriete mosselrecept van Marco van Brasserie Sailor’s Inn echt iets voor jou. Dit is namelijk een heerlijke pasta met mosselen, kokkels en zeekraal. Marco legt stap voor stap uit hoe je dit verrassende gerecht in slechts 20 minuten klaarmaakt.

Wat heb je nodig (2 personen)?
200 gr linguini
18 panklare mosselen
18 panklare kokkels
50 gr zeekraal
18 cherrytomaten
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 halve Spaanse peper
20 gr bladpeterselie
1 dl arbequina olijfolie
1 dl droge witte wijn

‘’Dit gerecht heb ik samen met mijn vrouw gegeten aan de Toscaanse kust, in de zon en met een lekkere Franse Viognier. Hét recept voor het ultieme vakantiegevoel.’’

Kook als een chef in slechts 5 stappen
1. Kook de linguini beetgaar en snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook, bladpeterselie en Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn.
2. Fruit de knoflook, sjalot, Spaanse peper in een ruime pan met 1/3 van de olijfolie en voeg vervolgens de mosselen en kokkels toe. Nadat ze 10 seconden in de pan hebben gezet, blus je ze af met de wijn.
3. Leg gedurende 20 seconden het deksel op de pan en voeg vervolgens de beetgare linguini en tomaten toe. Plaats nu het deksel weer terug en wacht ongeveer een halve minuut.
4. Zijn alle schelpen open? Dan is het tijd om de zeekraal en de overige olijfolie toe te voegen en meng het geheel voorzichtig door.
5. Tenslotte strooi je wat bladpeterselie over het gerecht en maak je het af met wat peper en zout naar smaak. Buon appetito!

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt?
Wij zijn benieuwd! Deel je gerecht met ons door @mosseldorp te taggen.

Naar het nieuwsoverzicht