Het favoriete mosselgerecht van Margot van restaurant Grevelingen

Datum: 18-08-2020

Opzoek naar een mosselgerecht waar je al je gasten blij mee gaat maken? Dan heeft Margot (eigenaresse van Restaurant Grevelingen) dé tip voor je: kerriemosselen. Makkelijk, snel en onweerstaanbaar lekker!

Wat heb je nodig (2 personen)?
2 kg panklare mosselen
2 el olijfolie
1 gesnipperde ui
1 stengel bleekselderij
1 teen knoflook
2 el gele curry pasta
2 kardemompeulen
Snuf komijnpoeder
120 ml kokosmelk
Koriander naar wens

‘’Deze bereiding kwam tijdens een mosselproeverij bij al mijn gasten als beste uit de bus.’’

Aan de slag
1. Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de ui, dungesneden bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijn eraan toe.
2. Laat dit mengsel zo’n 5 minuten op laag vuur bakken en vergeet zo af en toe niet te roeren.
3. Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Tip: schep de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
4. Staan alle mosselen open? Dan is het tijd om de mosselen op een mooi bord te serveren.
5. Strooi er als finishing touch nog wat koriander overheen et voilà, je kerriemosselen zijn klaar! Enjoy.

Lekker om te combineren met …
De mosselwijn van 2020: Nebla Verdejo! 

Tijd
Dit gerecht tover je in maximaal 20 minuten op tafel.

Deel het gerecht met ons
Vergeet je ons niet te taggen op Instagram en Facebook (@mosseldorp)? We vinden het superleuk om daar al je mosselcreaties te zien.

Naar het nieuwsoverzicht