Datum: 19-08-2020
Voor Stoffel van Restaurant Storm was de keuze voor zijn favoriete mosselgerecht zo gemaakt. Zonder na te denken antwoordde hij: ‘’Mosselen op traditionele wijze.’’ Een recept wat in Stoffel’s familie van generatie op generatie is doorgegeven én het recept dat hij sinds 1982 het allerliefst klaarmaakt voor zijn gasten. Kook je mee?
Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 kilo mosselen
1 ui
4 stengels bleekselderij
Zwarte peper en zout
Bereiding
1. Was de mosselen onder koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen.
2. Snijd de uien in ringen en de bleekselderij in boogjes.
3. Zet de (mossel)pan op hoog vuur en voeg de mosselen met de ui, bleekselderij en wat peper en zout toe.
4. Kook de mosselen met de deksel op de pan. Wanneer de deksel wordt opgelicht door het kookvocht schud je de pan, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom. Laat het vocht vervolgens drie keer opkomen.
5. De mosselen zijn nu gaar. Eetsmakelijk!
Tip: serveer bij dit gerecht wat pain de mer natuurdesembrood. Een uniek Zeeuws brood met een fantastische bite en smaak.
In een handomdraai
Naast dat de traditionele mosselen heel makkelijk te bereiden zijn, is dit gerecht ook nog eens in een handomdraai klaar. Binnen 10 minuten tover je al een heerlijke pan mosselen op tafel. Zo heb je genoeg tijd om bij te praten met je gasten.
Laat ons meegenieten
Genoten van de mosselen op traditionele wijze? Deel je foto op social media en tag ons (@mosseldorp).