Bru 17, hét visrestaurant van Bruinisse

Datum: 30-07-2020

Rijd Bruinisse binnen en er zijn drie dingen die je opvallen. In willekeurige volgorde: de gigantische mossel die bij binnenkomst op de dijk pronkt, de haven mét mosselvloot en het gezellige pand van BRU 17. Hoog tijd om erachter te komen wat dit restaurant te bieden heeft en welke mosselen er worden geserveerd.

Genieten met hoofdletter G
Zeg je BRU 17, dan zeg je vis! Of beter gezegd: vis uit de buurt. BRU 17 is een viswinkel en -restaurant dat volledig gespecialiseerd is in vis, schaal- en schelpdieren uit de regio. Lees: Noordzee, Waddenzee, Oosterschelde en/of Grevelingen. Dat betekent dat je hier op de kaart geen vlees, tonijn of gamba’s tegenkomt, maar wél garnalen, oesters, Oosterschelde kreeft, tapijtschelpen, tarbot, sliptong, schol, griet en natuurlijk mosselen. Want een restaurant in Bruinisse zonder mosselen? Dat is ondenkbaar. BRU 17 staat erom bekend dat alles huisgemaakt en op ambachtelijke wijze is bereid. Eén ding is dus zeker: hier ga je genieten met een hoofdletter G.

Lid van het Mosselgilde
Dat BRU 17 lid is van het Mosselgilde is met de info die je net hebt gelezen waarschijnlijk geen verrassing meer. Ik bedoel: visrestaurant tot en met, het restaurant staat op de haven én de mosselvloot ligt voor de deur. Niels Habraken (eigenaar BRU 17) vult aan: ‘’De mosselcultuur in Bruinisse heeft een lange historie, hetgeen wat ons dorp uniek maakt. Het gevoel van trots om iets met deze mosselcultuur te doen, maakt dat we lid zijn van het Mosselgilde. Samen bundelen we onze krachten, geven we het dorp de aandacht die het verdient en zetten we Bruinisse als mosseldorp op de kaart.’’

De grote favoriet
Naast de traditioneel gekookte mosselen als hoofdgerecht en de buiten de kaart om gebakken mosselen gaan de gewokte mosselen met venkelbouillon het hardst bij BRU 17. ‘’Het is een puur gerecht met een verrassende twist.’’, aldus Niels.

Dit gerecht zelf ook eens maken? Lees hier hoe.

Ready, set, go!
Wil je snel naar dit pareltje aan de Bruse haven toe? Reserveren kan door te bellen naar 0111-484459. Tot snel.

Naar het nieuwsoverzicht