Mosselen eten op een prachtige plek? Bezoek Brasserie Sailor’s Inn

Datum: 16-08-2020

Wanneer je met mensen over Bruinisse praat, kennen ze dit dorp meestal door twee dingen: mosselen en de jachthaven. Dat mensen Bruinisse refereren aan mosselen vinden we natuurlijk niet gek. En de jachthaven? Eigenlijk ook niet. Het is namelijk een van de mooiste jachthavens in Nederland. Op deze jachthaven is ook toprestaurant Brasserie Sailor’s Inn te vinden. Wij gingen op deze mooie plek in gesprek met eigenaar én chef-kok Marco over – hoe kan het ook anders – mosselen!

Vakantiegevoel ten top
Plof neer bij de brasserie en je hebt binnen no-time een vakantiegevoel te pakken. Lees: een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer, het gezellige drijvend terras en heerlijke vis- en vleesgerechten of schelp en schaaldieren met veelal een Aziatische twist. Bij Brasserie Sailor’s Inn kun je terecht voor een snelle hap, maar ook voor een gezellige avond uit, high tea of feest voor welke gelegenheid dan ook.

Het favoriete mosselgerecht
Of mosselen op de kaart hebben voor Brasserie Sailor’s Inn belangrijk is? Nou en of. ‘’Een verser product uit de omgeving kun je niet krijgen. Dat moet je promoten’’, vertelt Marco. Zo vind je op de kaart de traditioneel gekookte mosselen, de gewokte mosselen op Thaise wijze en liggen er op de Fruits de Mer mosselen. De grote favoriet van zijn gasten? De gewokte mosselen. ‘’Met deze bereiding verrassen we de gasten keer op keer’’, aldus Marco.

Benieuwd wat het favoriete mosselrecept van chef-kok Marco is? Dat lees je hier.’’

Creatief met mosselen
Dat je mosselen niet alleen op traditionele wijze kunt bereiden, is na het lezen van al die recepten vast geen verrassing meer. Maar niet alleen de chef-koks zijn creatief met mosselen, ook Marco’s gasten. ‘’We hebben jaarlijks terugkerende gasten die speciaal voor de mosselen komen. Nadat ze de mosselen hebben opgegeten, maken ze van de lege schelpen een kroon. Elk jaar staan we weer versteld van deze leuke creatie.’’ En zo zie je maar weer, met mosselen kun je écht alle kanten op. 😉

Mosseldorp Bruinisse
‘’Met de aangesloten restaurants maken we de bekendheid van Bruinisse als mosseldorp groter en groter. En dat lukt. Zo merken we dat steeds meer gasten Bruinisse ook echt als mosseldorp zien. Dan zeggen ze: we zijn op Bru dus we moeten wel mosselen eten. Net zoals iedereen in Oostenrijk een schnitzel besteld.’’, sluit Marco af.

Hier wil je heen
Ook genieten van mosselen met uitzicht op de mooiste jachthaven van Nederland? Reserveer dan nu een tafeltje door te bellen naar 0111 – 48 29 02.

 

Naar het nieuwsoverzicht