Datum: 31-08-2020
Nando deelde de vorige keer al zijn ultieme favoriet: de fregola met mosselen en escabeche, maar vertelde ons ook dat de remis bomboe Bali heel dicht in de buurt van die nummer één positie kwam. Gelukkig is Nando de flauwste niet en daarom in deze blog het recept van dit heerlijke, Balinese gerecht. Kom maar om met die Bali-vibes!
Wat heb je nodig (2 personen)?
2 kg panklare mosselen
1,5 sjalot
1,5 teentje knoflook
1 rode peper
0,5 el zwarte peperkorrels
0,5 el koriander zaak
0,5 tl kurkuma
2 el tomatenpuree
0,5 citroengras
1,5 cm gember
1 limoen
1 ui
0,5 prei
0,5 bosje koriander of peterselie
200 gr kokos room
Aan de slag
1. Allereerst beginnen we met het maken van de saus. Voeg de sjalot, knoflook, zwarte peperkorrels, korianderzaad, kurkuma, tomatenpuree, citroengras, gember en een halve rode peper met wat water toe in de blender. Zorg ervoor dat het mengsel wordt geblend tot een glad geheel.
2. Bak het geheel goed aan in een wok en blus deze af met wat limoensap en de remis bomboe Bali saus is klaar! Zet dit alles even aan de kant, want het is nu tijd voor het andere deel van het recept.
3. Verwarm de wok (of andere passende pan) en snijd ondertussen de ui en prei in halve ringen. Bak vervolgens de gesneden ui en prei samen met de mosselen in de wok.
4. Voeg de kokosroom met de remis bomboe Bali toe en wacht tot de mosselen openkoken. Tijdens het wachten snijd je de bosui en de overgebleven rode peper in ringen en hak je de koriander. Doe dit in grove stukken. Voeg daarna 2/3 van de koriander toe in de wok en roer het mengsel goed door.
5. Tenslotte maak je het gerecht af door de bosui, rode peper, limoen en de overgebleven koriander over het bord te strooien. De finishing touch? Een partje limoen.
Serveer dit gerecht met witte rijst met gewokte paksoi, sesamzaadjes en sojasaus.
Wijntje erbij?
Ook bij dit mosselgerecht past de mosselwijn van dit jaar perfect. Dit is de Nebla Verdejo.
Deel het gerecht met ons
Vergeet je ons niet te taggen op Instagram en Facebook (@mosseldorp)? We vinden het superleuk om daar al je mosselcreaties te zien.