Het favoriete mosselgerecht van Nando van Brasserie de Cleenne Mossel

Datum: 26-08-2020

Nando van Brasserie de Cleenne Mossel zou Nando niet zijn om een verrassend mosselgerecht als grote favoriet te hebben. Fregola met mosselen en escabeche, it is! Gaat er nog geen lampje bij je branden? Maakt niet uit, Nando heeft speciaal voor jou alles op een rijtje gezet, zodat je zonder problemen een waanzinnig gerecht op tafel tovert.


Wat heb je nodig voor de fregola met mosselen escabeche?
(2 personen)
1 kg panklare mosselen
200 gr fregola pasta
100 gr chorizo
25 gr venkel
25 gr wortel
50 gr witte balsamico azijn of sushi azijn
1 teen knoflook
0,5 tomaat
1 sjalot
1 stengel bleekselderij
2 el crème fraiche
1,5 el olie 
200 ml witte wijn
0,5 bosje peterselie
Wat citroensap

Aan de slag
1. Kook de fregola volgens de verpakking en spoel deze vervolgens af met koud water.
2. Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter, hak de knoflook, venkel en peterselie fijn en snijd de bleekselderij, sjalot, wortel en tomaat (zonder zaden) in fijne blokjes.
3. Verhit 1,5 el olie in de pan en voeg de chorizo toe. Vervolgens voeg je de bleekselderij en de helft van de knoflook en sjalot toe. Bak deze kort mee.
4. Doe de mosselen met 100 ml witte wijn in de pan en dek deze af met de deksel erop. Schud tijdens het koken de mosselen regelmatig om.
5. Wanneer de mosselen bijna klaar zijn voeg je de fregola en crème fraîche toe. Verwarm de fregola goed door en laat de crème fraîche een beetje inkoken.
6. Ondertussen gaan we de escabeche maken. Verhit een klein beetje olie in de pan en fruit de overgebleven groenten tot ze licht glazig zijn. Let op: de peterselie en tomaten laat je nog even achterwege. Blus de groenten vervolgens af met de 100 ml witte wijn en laat de escabeche voor de helft inkoken. Voeg daarna de azijn en citroen toe.
7. Als laatste schep je de mosselen met fregola in een diep bord en voeg je de escabeche toe over het geheel. Maak het gerecht af door de peterselie en tomaten over het gerecht te strooien en breng bij voorkeur het gerecht op smaak met wat peper en zout. Eetsmakelijk!

‘’Onze tip? Serveer dit gerecht met wat geroosterd zuurdesembrood. Succes gegarandeerd.’’


Uitpakken in een paar stappen
Dit gerecht vergt wat concentratie in de keuken, maar écht lastig is het gelukkig niet. Lees de stappen goed door en ga ervoor. Succes!

Deel het gerecht met ons
Vergeet je ons niet te taggen op Instagram en Facebook (@mosseldorp)? We vinden het superleuk om daar al je mosselcreaties te zien.

Nog meer recepten van Nando uitproberen?
Nando had stiekem niet één, maar twee favorieten. Zijn tweede mosseltopper is de remis bamboe bali. Een heerlijk, fris Balinees recept. Nieuwsgierig? Je vindt het recept hier!

Naar het nieuwsoverzicht