Storm: de plek waar mosselvissers samenkwamen en waar nog altijd mosselen worden gegeten

Datum: 31-08-2020

In elk restaurant, aangesloten bij het Mosselgilde, eet je de beste verse mosselen. Zo ook bij Café-Restaurant Storm. Hier ben je aan het juiste adres voor een drankje op het terras, een biertje aan de bar of om te genieten van heerlijke een lunch of diner. Wij waren nieuwsgierig naar de mosselgerechten en spraken af met Stoffel, eigenaar van dit gezellige Café-Restaurant.

Toegankelijk mét oog voor kwaliteit
Op de menukaart van het 125 (!) jaar oude restaurant vind je verschillende vis- en vleesgerechten. Van een Bruse vissoep, pittige scampi’s en gebakken sliptong tot carpaccio, kalfsoester en spareribs. Verwacht hier geen poespas, maar toegankelijke smaken met kwaliteit. Café-Restaurant Storm is er voor iedereen, van jong tot oud en voor vis- én vleesliefhebbers.

Het zwarte goud
Mosselen ontbreken uiteraard niet op de menukaart van dit Mosselgilde-lid. ‘’Het is eigenlijk niet mogelijk om geen mosselen op de menukaart te hebben staan. Onze gasten komen uit alle windstreken om bij ons het zwarte goud te eten.’’, vertelt Stoffel.

Natuurlijk kon de vraag naar zijn favoriete mosselgerecht niet uitblijven. Stoffel: ‘’Dat blijven toch de mosselen op traditionele wijze. Dit is de wijze die ik van mijn ouders heb meegekregen. Met deze bereiding versterk je de smaak van de mosselen en is er geen overheersing van andere smaken. Je proeft zo de echte, pure mossel het allerbest!’’

Benieuwd naar dit jarenoude recept? Zo bereid je de mosselen op traditionele wijze zelf.

Geen twijfel mogelijk
Het was voor Stoffel vanzelfsprekend dat Café-Restaurant Storm lid werd van het Mosselgilde. ‘’De mossel heeft vanaf het begin bij ons een belangrijke plaats ingenomen. Zo kwamen vroeger de mosselvissers en -handelaren bij ons in het café en is vrijwel elk verhalen over de mossel al eens gepasseerd. Café-Restaurant Storm en mosselen horen gewoonweg bij elkaar.’’, sluit Stoffel af.

Proeven?
De gerechten van Café-Restaurant Storm uitproberen? Dat kan! Reserveer een tafeltje door te bellen naar 0111-481262. Tot daar!

 

Naar het nieuwsoverzicht